Yhteystiedot

KERKKOON PALVELUOSUUSKUNTA
Kerkkoontie 92,
06530 Kerkkoo
kerkkoon.osku@live.fi

Kioski & kahvila PUMPPAAMO
Kerkkoontie 92
06530 KERKKOO
pumppaamo@live.fi
040-930 6610

Pumppaamon aukioloajat

Pumppaamon aukioloajat:

Ma 13.30 - 17.30
Ti 11.00 - 17.30
Ke 11.00 - 17.30
To 11.00 - 17.30
Pe 11.30 - 18.30
La/Su 11:30-15:00

Ajankohtaista

Tule nauttimaan kesästä, vuokraa kanootti tai soutuvene ja osta mukaan herkullisia retkieväitä!

Muistathan Pumppaamon pihalla olevan Porvoon ainoan Liikennepuiston ja sen lainattavat kulkupelit (pumppaamon aukioloaikoina ilmaiseksi kaikkien käytössä).

Kerkkoon palveluosuuskunnan taustaa

Kyläkauppa

Kerkkoossa toimi tammikuuhun 2011 saakka kyläkauppa, jonka yhteydessä oli lounasravintola ja kahvila. Kyläkaupan toiminnan loppumisen kanssa samaan aikaan Kerkkoossa tehtiin kyläsuunnitelmaa.

Kyläsuunnitelma

Edellisen kerran Kerkkoossa tehtiin kyläsuunnitelma vuonna 2004. Kyläsuunnitelman painopistealueena olivat erityisesti ympäristöön liittyvät asiat, joihin liittyviä hankkeita (mm. kaatopaikan puhdistus, leikkipaikan rakentaminen, kylämaiseman hoitohankkeet, retkipolku) toteutettiin seuraavina vuosina. Kerkkoon kyläsuunnitelma päivitettiin vuonna 2011. Kyläsuunnitelman teemana oli kylän palvelut ja niiden kehittäminen.

Kyläsuunnitelma on kylän asukkaiden oma tahdonilmaus siitä, mitä he pitävät kylässä tärkeänä ja mitä asioita he haluavat kehittää. Osana kyläsuunnitelmatyötä pohdittiin, mitä palveluita me kyläläiset tarvitsemme, voisimmeko tuottaa ne itse ja miten ne olisi järkevintä tuottaa. Miten saada kyläkaupan toiminta jatkumaan?

Tässä yhteydessä päädyttiin osuuskunta-muotoiseen yritykseen, sillä siinä asiakkaat pääsevät paremmin vaikuttamaan tarjottaviin palveluihin sekä resurssipohja on laajempi.

Kerkkoon palveluosuuskunta

Kylän asukkaiden palvelutarpeita ja halukkuutta perustaa osuuskunta selvitettiin laajasti kyselyllä keväällä 2011. Kyläläisten vastaukset olivat erittäin myönteisiä ja niin ryhdyttiin suunnittelemaan Kerkkoon palveluosuuskuntaa, jonka tavoitteena olisi tuottaa kyläläisille palveluita.

Kerkkoon palveluosuuskunta perustettiin tammikuussa 2012.

Ensimmäinen tavoite on ollut pienen elintarvikekioskin perustaminen kylälle, jonka yhteydessä toimisi myös kahvila. Hintataso pidettäisiin kohtuullisena niin, että se houkuttelisi käyttäjiä ja kattaisi mm. työntekijästä aiheutuvat kulut. Tilauksesta olisi mahdollista saada laajempi valikoima elintarvikkeita kotiinkuljetettuna. Toimintaa voisi laajentaa myös muihinkin palveluihin.

Miksi osuuskunta?

Hyvä – ja vaikeina taloudellisina aikoina usein ainoa - keino saada palveluita omalle kylälle on tuottaa niitä itse. Kerkkoon palveluosuuskunta on jäsentensä yhteinen yritys. Sen toiminnan etuna verrattuna yksityisyrittäjyyteen on pieni investointisumma ja yhdessä tekeminen. Vain yhdessä me voimme tehdä tästä mahdollista!

<< Palaa edelliselle sivulle